lördag 14 augusti 2010

Hur kommer det att bli?

Vad som kan vara kul såhär innan kursen börjar är ju att gissa lite hur livet kommer bli, så vad vet jag hittills om skolan och Hemse?

På fotokursen kommer vi ha 3st lärare varav två har jobbat flera år på skolan och en är ny, alla givetvis hängivna fotografer! Vi kommer få lära oss både analog- och digitalfoto dvs både hänga i mörkrummet och pyssla med bilderna i Mac-datorer, på skolan finns även en fin studio med massa ljus och blixtar som vi också kommer få använda så mycket vi vill. Förutom diverse praktiska fotouppgifter som kommer vara av varierande längd och karaktär kommer vi även läsa lite fotohistoria och något kapitel juridik som kan vara bra att känna till. Klassen kommer bestå av 18-20 st elever och efter antagningsdagarna gissar jag att jag kommer vara en av de äldsta i klassen då de flesta var ganska mycket yngre, någon hade t o m tagit studenten i år...

Vad det gäller boendet så blir det på skolans internat, har dock fixat enkelrum med dusch & toa på rummet. Sa ju redan på intervjun att jag helst ville bo så och lärarna tyckte att det var en okej önskan om man var över 30 år =)
I boendet ingår helpension som serveras i matsalen, tänk er; ingen matlagning, ingen handling, ingen diskning, ingen 1,5h pendling till jobbet utan massor med fritid att ägna åt foto eller annat trevligt!

Och så var det studieorten Hemse då...
Hemse ligger ungefär 5 mil söder om Visby och enligt wikipedia bor där ca 1836 personer (2005). Var ju där på intervju i maj och konstaterade att orten i stort sett består av en huvudgata där folkhögskolan och kyrkan ligger i ena änden och i andra änden finns ICA och Systembolaget. Däremellan hittar man ett café med 70-talsinredning, frisör, bank, bensinmack, blomsteraffär, en secondhandbutik (vakna ögon va?) och icke att förglömma Hemse krut- & pappershandel, ser med spänning framemot att se den butikens utbud!
Förutom huvudgatan fanns det även några sidogator med bl a ålderdomshem och busstation men antar att Gotlands lokaltrafik inte är jättetät så jag litar fullt på att min Opel Kadett av 83-årsmodell vid namn Boris kommer gå som en klocka hela läsåret...

Ja, det är iaf vad jag kommer ihåg från informationen vi fick under antagningsdagarna i maj då vi besökte skolan, blev intervjuade, gjorde några bliduppgifter och fick träffa våra blivande lärare, elever som precis avslutat sitt läsår samt de som i höst ska bilda fotolinjens klass läsåret 10/11.

1 kommentar:

  1. Blir grymt att följa dig, nära men ändå en bit bort. Hoppas ändå få komma och hälsa på och uppleva en liten bit av ditt nya liv på plats. Kram o Lycka Till baby!

    SvaraRadera