måndag 18 april 2011

Slututställning "Mellanrum"

Här kommer som utlovat bilderna jag fotade till vår slututställning. Hela klassen hade temat mellanrum att förhålla sig till. Jag valde att kalla mitt projekt "Pendlartid" och så här såg verkstexten ut:

"Alla har vi 24 timmar per dygn som vi disponerar på ett ganska medvetet sätt. Men det finns även en del bortglömd tid. Tänk på de timmar och minuter som vi pendlare spenderar på stationer, pendeltåg och i skakande tunnelbanevagnar. Fysiskt befinner vi oss någonstans men är egentligen ingenstans, ibland inte heller särskilt närvarande. Vem tänker då på att det är fragment av ens liv som passerar? Kan man kalla det dötid när vi ändå lever? Jag väljer att kalla det mellanrum.

Vernissagen ägde rum i fredags och utställningen hänger på Gotlands Konstmuseum i Visby till den 2 maj.












Här nedanför kan man se hur de såg ut på väggen. Jag valde att göra ett kollage med 8 st bilder i storlek A4 och 2st A2. Alla är utskrivna på Baryta Fiberpapper och monterade på kapaskiva. Jag skrev även en liten text som jag satte upp i själva kollaget.

Inte riktigt nu. Men inte heller sen eller då.
Tiden när man varken är här eller där.
Men man är. I ett mellanrum.

söndag 10 april 2011

Hopp o Lek på Fårö








Vi har ett fotoprojekt på gång på Fårö som är tänkt att hänga på Bergmancentret i sommar. I torsdags var vi uppe med klassen för att reka lite. Det blev en mysig dag med strålande solsken, medhavd matsäck och ganska mycket vind i håret. Och hopp o lek bland raukarna såklart. Precis som en riktig skolutflykt!

Det drar ihop sig


Sitter o printar bilder till vår slututställning som ska upp på väggen på konstmuseumet i Visby redan på torsdag. Fast just ordet slututställning ger mig för tillfället en massa ångest för det innebär att vi snart är klara med året här på folkan. Jag vill inte lämna denna fantastiskt fina ö, inte säga hejdå till mina klasskompisar, inte förlora tillgången på datasal, fotobibliotek etc. Inte alls faktiskt! Om jag fick skulle jag lätt göra om året igen. Fast lite bättre.

Bilden är fotad nere vid Hoburgen för några veckor sedan då våren äntligen kom till ön på riktigt.

söndag 3 april 2011

Nästa generation Hip-Hop?


Urvalsprocess inför slututställningen på temat mellanrum.
Ska man ha två stora eller kanske tjugo små bilder på väggen? Sliter mitt hår och lider av svår beslutsångest.